Selangorkini
Dato’ Seri Amirudin Shari meninjau keadaan ruang perniagaan di Kompleks PKNS, Shah Alam pada 14 Mac 2021. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
AGENSI BERITA UTAMA PILIHAN MINGGUAN SELANGOR

Kedai Kompleks PKNS disusun semula, pastikan peniaga terima manfaat

SHAH ALAM, 14 MAC: Kedudukan kedai dalam Kompleks Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) bakal disusun semula bagi memastikan peniaga menerima manfaat, kata Dato’ Menteri Besar.

Dato’ Seri Amirudin Shari berkata terdapat kedudukan tapak peniaga yang kurang dikunjungi orang ramai sekali gus memberi kesan pada perniagaan mereka.

“Ada sudut yang lebih sesuai untuk dijadikan pejabat atau bengkel seperti jahitan. Jadi kita minta PKNS Real Estate Sdn Bhd (PREC) untuk susun semula.

“Kita sudah keluarkan peruntukan untuk bahagian luar untuk tarik pengunjung. Untuk langkah segera Majlis Bandaraya Shah Alam akan beri kebenaran sesi promosi dijalankan di tingkat bawah bangunan itu untuk bantu mereka,” katanya selepas melakukan sesi ‘walkabout’ di kawasan berkenaan petang tadi.

Sementara itu, beliau memaklumkan semua peniaga di situ dibantu secara berperingkat memandangkan masalah dihadapi tidak sama.

“Ada yang perlukan modal, berdepan masalah kewangan. Semua ini kita akan teliti dan perhalusi selain melihat memorandum diserahkan mereka,” katanya.

 


Pengarang :