Selangorkini
PBT SELANGOR

MBSA anjur pertandingan fotografi, tawar hadiah RM35,000

SHAH ALAM, 26 MAC: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menganjurkan pertandingan fotografi Shah Alam 2021 dengan menawarkan hadiah wang tunai RM35,000 serta sijil.

Ketua Bahagian korporat dan Perhubungan Awamnya berkata pertandingan bertemakan ‘Kami Sayang Shah Alam’ bermula 20 Mac hingga 1 September depan terbuka kepada warga Malaysia berumur 18 tahun ke atas.

“Lima kategori dipertandingkan meliputi bangunan atau mercu tanda, alam semulajadi, gaya hidup, aset majlis dan budaya norma baharu.

“Pemenang akan dinilai melalui beberapa aspek berdasarkan tema, komposisi keaslian, kreativiti dan aplikasi teknik fotografi yang terbaik selain foto diambil hendaklah di kawasan pentadbiran MBSA,” kata Shahrin Ahmad dalam kenyataan.

Beliau berkata tempat pertama bagi setiap kategori akan memenangi wang tunai RM3,000, kedua (RM2,000), ketiga (RM1,000) dan hadiah sagu hati RM200 seorang untuk lima pemenang.

“Pertandingan ini memberi ruang kepada orang ramai menyerlahkan bakat dalam fotografi serta menghargai bandar raya Shah Alam dengan merakam foto di tempat menarik seperti lokasi pelancongan, bangunan, monumen, tasik, taman atau landskap,” katanya.

Mereka yang berminat boleh mendapatkan borang penyertaan dengan melayari laman sesawang www.mbsa.gov.my .


Pengarang :