Selangorkini
Persatuan Kriket Malaysia ketika menjalani latihan pada 11 Oktober 2020. Foto Facebook Malaysia Cricket Association
AGENDA SUKANKINI

Pasukan kriket negara siap sedia kembali beraksi bulan depan

KUALA LUMPUR, 27 MAC: Selepas setahun hilang dari pentas kejohanan antarabangsa, pasukan kriket negara sudah bersedia untuk kembali beraksi dalam Tri Nation’s T20i Series dari 17-24 April di Kathmandu, Nepal.

Persatuan Kriket Malaysia dalam satu kenyataan berkata pasukan kebangsaan bersama dua lagi negara, Nepal dan Belanda akan bermain di padang kriket TU (Tribhuvan University), dengan ketiga-tiga negara berentap untuk Bajaj Pulsar Tri Nations Series, Strength Partner Shivam Cement.

“Series ini berupa double round-robin, dengan dua pasukan terbaik bertanding di final.

“Malaysia akan bertanding menentang dua pasukan mantap; pastinya ketiga-tiga pasukan bekerja keras untuk persembahan terbaik, walaupun dengan pelbagai sekatan susulan penularan Covid-19 sejak setahun lepas,” menurutnya.

Seterusnya Persatuan Kriket Malaysia menyampaikan penghargaan kepada Kementerian Belia dan Sukan serta pihak berkuasa berkaitan yang banyak memberi sokongan sehingga membolehkan mereka mengambil bahagian dalam kejohanan itu.

“Skuad Malaysia akan berlepas ke Nepal di bawah gelembung keselamatan bio, mematuhi keperluan tatacara operasi piawai (SOP) ketat yang ditetapkan,” tambahnya.

-BERNAMA


Pengarang :