Selangorkini
Dato’ Menteri Besar Selangor, Dato’ Seri Amirudin Shari memotong riben bagi menyempurnakan perasmian butik platform beli belah dalam talian Bazaarlokal dan Festival Ramadan Selangor 2021 (Festira’21) di SACC Mall, Shah Alam pada 2 April 2021. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
AGENDA NASIONAL

500 peniaga sertai festival Ramadan termasuk jualan dalam talian

SHAH ALAM, 2 APRIL: PKNS Real Estate Sdn Bhd (PREC) menganjurkan Festival Ramadan Selangor (Festira) termasuk jualan dalam talian sejak 26 Mac hingga 12 Mei.

Dato’ Menteri Besar berkata seramai 500 peniaga di Kompleks PKNS Shah Alam dan Bangi serta SACC Mall menyertai program itu yang turut dijalankan secara fizikal.

“Semua peniaga boleh menjual dan mempamer produk serta jualan mereka menerusi dua medium iaitu di lot gerai dan BazaarLokal.com. Langkah ini sebagai inisiatif membendung penularan Covid-19.

“Dengan adanya festival ini, ia memudahkan orang awam membuat persiapan menyambut puasa dan Aidilfitri,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari ketika merasmikan BazaarLokal.com dan Festira 2021 di SACC Mall hari ini.

Menurutnya, jumlah peniaga Festira akan ditambah sekiranya mendapat permintaan dari kalangan peniaga.

“Mereka yang berdaftar akan mendapat rebat pembayaran sewa. Kita galakkan peniaga sertai program ini kerana mahu mereka terdedah dengan transformasi digital.

“Untuk jangka panjang, BazaarLokal.com akan digabungkan dengan platform sedia ada untuk pasaran lebih besar,” katanya.


Pengarang :