Ahli Dewan Negeri Sekinchan Ng Suee Lim ketika ditemui pada protes aman bersama pesawah di Sekinchan pada 27 APRIL 2021. FOTO MUSTAKIM RAMLI/SELANGORKINI
ADNBERITA UTAMASELANGOR

ADN Sekinchan sedia 1,500 kg tembikai untuk berbuka puasa

SABAK BERNAM, 27 APRIL: Sebanyak 1,500 kilogram tembikai disediakan wakli rakyat Sekinchan untuk diedarkan kepada penduduk yang beragama Islam.

Ng Suee Lim berkata buah itu bagi meraikan mereka yang menyambut Ramadan dan sesuai untuk dijadikan pemanis mulut ketika berbuka puasa.

“Saya akan edarkan buah tembikai berkenaan kepada penduduk di kawasan kampung mulai esok. Bagi golongan asnaf kita bantu melalui bakul makanan serta wang tunai,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas mengadakan protes aman terhadap lanjutan konsesi Padiberas Nasional Berhad (Bernas) bersama 50 petani yang mewakili 1,000 pesawah di sekitar Sekinchan.

Suee Lim berkata pihaknya juga mengenal pasti 500 asnaf untuk dibantu menerusi baucar Jom Shopping anjuran Kerajaan Negeri.

“Selain itu pada setiap hari Selasa saya akan edarkan kurma dan bubur lambuk kepada orang ramai di bazar Ramadan di sekitar Sekinchan,” katanya.


Pengarang :