Selangorkini
PBT SELANGOR

Ambil gambar budaya norma baharu, berpeluang menang RM2,100

SHAH ALAM, 5 APRIL: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) membuka peluang orang ramai memenangi hadiah keseluruhan RM2,100 dengan mengambil gambar untuk Kempen Pembudayaan Norma Baharu Shah Alam.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awamnya menjelaskan foto dirakamkan adalah seperti memakai pelitup muka, pengambilan bacaan suhu badan semasa di premis perniagaan atau pejabat, menjaga penjarakan fizikal dan sebagainya.

“Gambar dihasilkan hendaklah dimuat naik di media sosial MBSA iaitu Facebook (shahalamcitycouncil), Instagram (@sacitycouncil) dan Twitter (@sacitycouncil) beserta tanda pagar #normabaharushahalam,” kata Shahrin Ahmad menerusi kenyataan.

Beliau berkata kempen bermula 20 Mac hingga 1 September depan akan memilih pemenang berdasarkan kreativiti dan amalan norma baharu dalam kehidupan harian mereka.

Katanya, tempat pertama akan memenangi hadiah wang tunai RM500, tempat kedua RM350, ketiga RM250 dan RM100 untuk 10 pemenang saguhati dengan semua turut memperoleh sijil penyertaan serta cenderahati.

“Melalui pelaksanaan kempen ini, MBSA berharap dapat mendidik serta bersama berganding bahu mencegah Covid-19 dan ini merupakan komitmen berterusan untuk memupuk pembudayaan norma baharu di dalam kalangan komuniti khususnya warga Shah Alam,” katanya.


Pengarang :