Selangorkini
Dato’ Seri Amirudin Shari menyerahkan sijil kepada penjawat awam sempena Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di Dewan Jubli Perak, SUK, Shah Alam pada 7 April 2021. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL PILIHAN MINGGUAN

Beri khidmat terbaik, Selangor hargai 126 penjawat awam cemerlang

SHAH ALAM, 7 APRIL: Seramai 126 penjawat awam negeri ini menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2020 yang disampaikan oleh Dato’ Menteri Besar.

Penerima meliputi kakitangan pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri, perbendaharaan, pejabat tanah dan galian, Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor serta Majlis Sukan Negeri.

Dato’ Seri Amirudin Shari dalam ucapannya menghargai komitmen dan pengorbanan kakitangan awam yang sentiasa memberikan khidmat terbaik di sebalik penularan Covid-19.

“Pentadbiran kerajaan mainkan peranan amat penting jika berlaku bencana dan penjawat awam Selangor membuktikan mereka mampu mendepani perkara luar jangka,” katanya di Dewan Jubli Perak di sini.

Amirudin turut berharap penjawat awam terus membudayakan kerja yang unggul seiring status Selangor sebagai negeri maju.

“Kerajaan Negeri mengangkat agenda Selangor Maju Bersama tanpa mengetepikan mana-mana pihak selain menggarap potensi sekalian warga,” katanya lagi.


Pengarang :