Selangorkini
Dato’ Seri Mohamad Suparadi Md Noor berucap ketika majlis iftar dan memperkenalkan pengarah eksekutif baharu Hijrah Selangor di Kelab Shah Alam pada 19 April 2021. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
AGENSI SELANGOR

Kompas Keusahawanan Hijrah fokus lahir usahawan berjaya

SHAH ALAM, 20 APRIL: Program Kompas Keusahawanan menjadi tumpuan utama Yayasan Hijrah Selangor (Hijrah) bagi membantu usahawan meningkatkan hasil perniagaan.

Pengarah eksekutifnya berkata mereka perlu dibimbing bagi meningkatkan potensi diri dan mempunyai hala tuju jelas dalam bidang diterajui.

“Kompas Keusahawanan adalah program baharu yang saya zahirkan untuk seseorang usahawan bergerak dari satu arah ke satu arah dan tidak hanya statik.

“Kita mahu mereka meningkat dan tidak sia-sia membuat pinjaman dengan Hijrah. Menjadi usahawan perlu berani teroka, saya tidak mahu mereka meminjam tetapi tidak pandai mengurus sebaiknya,” kata Dato’ Seri Mohamad Suparadi Md Noor kepada SelangorKini.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Iftar dan Memperkenalkan Pengarah Eksekutif baharu Hijrah di Kelab Shah Alam di sini, semalam yang turut dihadiri yang turut hadir EXCO Pembangunan Usahawan, Rodziah Ismail.

Mohamad Suparadi yang baharu seminggu menerajui Hijrah berkata beliau akan membawa satu paradigma baharu dengan tidak sekadar berperanan sebagai agensi pemberi pinjaman sebaliknya membantu melahirkan usahawan berjaya.

“Sebelum ini saya bertugas di Tekun Nasional di Kelantan selama lebih setahun. Insya-Allah saya akan bawa pengalaman lama untuk diterapkan di Hijrah,” katanya.


Pengarang :