Selangorkini
Antara gerai di Bazar Ramadan Bandar Kinrara yang mendaftar perniagaan di saluran e-dagang, Platform Selangor (PLATS) pada 19 April 2021. /Foto MUSTAKIM RAMLI SELANGORKINI
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Mahu tarik lebih ramai pelanggan dorong peniaga daftar PLATS

SUBANG JAYA, 20 APRIL: Mahu mempelbagaikan kaedah jualan mendorong peniaga kepak ayam madu mendaftar perniagaannya di saluran e-dagang, Platform Selangor (PLATS).

Nashima Anwar ketika ditemui di Bazar Ramadan Bandar Kinrara pada 19 April 2021/ Foto MUSTAKIM RAMLI SELANGORKINI

Nashima Anwar berkata penerangan oleh sukarelawan Rakan Digital Selangor mengenai peluang mendapatkan lebih ramai pelanggan menarik minat beliau untuk mendaftar.

“Sebelum ini saya bergantung hasil jualan daripada pembeli yang datang ke kedai dan menerusi PLATS saya dimaklumkan ia membantu saya mendapat pelanggan secara dalam talian.

“Ini memudahkan urusan perniagaan terutama ketika hujan, bolehlah kami membuat penghantaran kepada mereka yang membuat pesanan melalui PLATS,” katanya ditemui di Bazar Ramadan Bandar Kinrara di sini, semalam.

Syed Hamid Al Jufri ketika ditemui di Bazar Ramadan Bandar Kinrara pada 19 April 2021/ Foto MUSTAKIM RAMLI SELANGORKINI

Perkara sama turut disokong peniaga nasi arab Syed Hamid Al Jufri yang memaklumkan PLATS dapat membantu menarik lebih ramai lagi pelanggan yang gemar membuat pesanan melalui telefon pintar.

“Jualan nasi arab saya dianggarkan 100 bungkus sehari dengan 70 bungkus sahaja dibeli secara dalam talian. Jadi melalui PLATS akan bertambah berkembang perniagaan saya menerusi dalam talian,” katanya.

Antara gerai di Bazar Ramadan Bandar Kinrara yang mendaftar perniagaan di saluran e-dagang, Platform Selangor (PLATS) pada 19 April 2021. /Foto MUSTAKIM RAMLI SELANGORKINI

 


Pengarang :