Selangorkini
Yang Dipertua Majlis Perbandaran Sepang, Datuk Abd Hamid Hussain bercakap kepada media selepas mesyuarat penuh di ibu pejabatnya pada 30 Mac 2021. Foto MPSepang
PBT SELANGOR

Naik taraf tapak medan selera jadi pusat hentian pelancong

CYBERJAYA, 1 APRIL: Medan Selera Pantai Bagan Lalang yang terbakar pada 15 Mac lalu akan dibangunkan semula menjadi pusat hentian pelancong, kata Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang).

Datuk Abd Hamid Hussain berkata tapak medan selera itu akan dibangunkan menjadi bangunan lima tingkat dilengkapi motel mampu milik dan medan selera, lapor Berita Harian.

“MPSepang akan berbincang dengan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) bagi melaksanakan projek berkenaan dalam masa terdekat,” katanya.

Abd Hamid berkata, sehingga kini pihaknya menunggu laporan siasatan kebakaran sebelum memulakan pembersihan kawasan terbabit.

“MPSepang pernah membentangkan cadangan bagi menaiktaraf medan selera itu dan sekiranya mendapat persetujuan semua pihak serta tapak itu bersesuaian untuk dibangunkan, berkemungkinan projek itu akan dimulakan pada tahun depan.

“Kawasan itu sesuai dibangunkan untuk pelancongan bagi menceriakan kawasan pantai itu kerana tapak medan selera itu satu-satunya milik MPSepang,” katanya.


Pengarang :