Datin Seri Masdiana Muhamad ketika tinjauan Saringan Bersasar Komuniti di Dewan Kampung Lindungan PJS 6, Petaling Jaya pada 21 Februari 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
AGENSI SELANGOR

Pekawanis agih bubur lambuk, santuni asnaf sempena Ramadan

SHAH ALAM, 15 APRIL: Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor (Pekawanis) giat melaksanakan pelbagai aktiviti sempena Ramadan.

Yang dipertuanya berkata aktiviti itu merangkumi agihan bubur lambuk ke semua Dewan Undangan Negeri (DUN) di Selangor.

“Kita juga akan menganjurkan jamuan berbuka puasa bersama asnaf dan memberi sumbangan Aidilfitri di lokasi yang dicadangkan adalah dekat Kediaman Rasmi Menteri Besar .

“InsyaAllah menerusi majlis itu turut diadakan solat tarawih secara berjemaah selain diselitkan pengisian tazkirah,” kata Datin Seri Masdiana Muhammad kepada Media Selangor baru-baru ini.

Menurutnya Pekawanis juga akan menyantuni kaum ibu di Selangor sempena sambutan hari ibu yang disambut pada 27 Ramadan iaitu 9 Mei ini.

“Manakala, lain-lain program kita bekerjasama dengan badan bukan kerajaan seperti Persatuan Taska Negeri Selangor dan Asatizah Selangor bagi semarakkan lagi bulan mulia ini dengan aktiviti bermanfaat,” katanya.


Pengarang :