Vaksin Covid-19 jenis Pfizer-BioNTech dan picagari khas ‘Low Dead Volume’ yang digunakan bagi Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK). Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Pusat Internet Komuniti sedia khidmat daftar terima vaksin

KUALA LUMPUR, 1 APRIL: Pusat Internet Komuniti (PIK) di seluruh negara dimobilisasikan sebagai pusat bantuan untuk membantu orang awam terutama warga emas, yang menghadapi kesukaran mendaftar sebagai penerima vaksin Covid-19 melalui aplikasi MySejahtera.

Menurut kenyataan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) hari ini, usaha itu diharap dapat membantu meningkatkan tahap kesedaran dalam kalangan rakyat mengenai pentingnya proses vaksinasi dalam memerangi pandemik Covid-19.

“Sehubungan itu, kakitangan PIK yang bertugas sepenuh masa di PIK akan membantu melicinkan proses pendaftaran. Terdapat juga paparan poster di PIK mengenai pendaftaran vaksin Covid-19 melalui MySejahtera bagi memaklumkan orang awam.

“Sebarang pertanyaan lanjut berhubung perkara ini boleh dimajukan kepada pihak PIK yang berdekatan,” demikian menurut kenyataan itu.

– BERNAMA


Pengarang :