Selangorkini
Aksi pemain Selangor FC mengasak pasukan lawan dalam perlawanan di Stadium UiTM, Shah Alam pada 3 April 2021. Foto Facebook Selangor FC
AGENDA SUKANKINI

Terus baiki kelemahan, Selangor mahu kekal momentum jumpa Kedah

SHAH ALAM, 5 APRIL: Selangor mengidam untuk meneruskan rentak kemenangan berdepan Kedah FC dalam aksi Liga Super di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, malam esok.

Pengurus pasukan Mahfizul Rusydin berkata kemenangan 2-0 ke atas UITM FC malam kelmarin mendorong keyakinan The Red Giants untuk mengekalkan momentum dalam saingan akan datang.

“Walaupun menang, masih ada beberapa kelemahan yang dikenal pasti dalam perlawanan berkenaan dan kita sedang memperbaikinya,” katanya ketika dihubungi.

Katanya, semua pemain cergas dan pengendali dari Jerman Karten Neitzel tidak akan berdepan masalah untuk menyenaraikan kesebelasan terbaik menentang Kedah FC.

“Malam esok juga penyokong akan kembali ke stadium dan pasti akan menyemarakkan lagi semangat pasukan untuk mencipta kemenangan,” katanya.

Sebanyak 2,000 tiket perlawanan dijual secara dalam talian mulai semalam.

Selangor berada pada kedudukan ketujuh di belakang Kuala Lumpur dengan lapan mata. Tangga teratas kekal didominasi pasukan JDT yang meraih 14 mata.


Pengarang :