Dato’ Seri Amirudin Shari menerima cek cura untuk Tabung Kemanusiaan Selangor Prihatin pada 24 Mei 2021. Foto Facebook Yayasan Selangor
AGENDA NASIONAL

Yayasan Selangor sumbang RM10,000 untuk Tabung Kemanusiaan Selangor Prihatin

SHAH ALAM, 25 MEI: Persatuan Kebajikan, Sukan dan Kebudayaan Kakitangan Yayasan Selangor (PKSKKYS) dan Yayasan Selangor menyumbang RM10,000 untuk Tabung Kemanusiaan Selangor Prihatin.

Persatuan itu berkata sumbangan untuk rakyat Palestin diserahkan kepada Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari semalam.

“Warga PKSKKYS dan Yayasan Selangor terpanggil dan amat bersimpati dengan keperitan dan kesedihan yang ditanggung rakyat Palestin.

“Usaha mengumpul sumbangan ini sebagai tanda solidariti dan kepedulian kami semua kepada Palestin,” katanya menerusi kenyataan.

Kerajaan Negeri melancar Tabung Kemanusiaan Selangor Prihatin untuk rakyat Palestin dengan sasaran kutipan RM1 juta dalam tempoh 10 hari.

Dato’ Menteri Besar berkata sejumlah RM223,957.77 berjaya dikutip setakat semalam sejak tabung dibuka pada 19 Mei lepas.

Sumbangan boleh dibuat melalui nombor akaun 8604747531 (Cimb Islamic Bank Berhad) atas nama Bendahari Negeri Selangor dan rujukan Palestin.


Pengarang :