Petugas kesihatan memberi suntikan vaksin pada Program Suntikan Vaksin AstraZeneca secara sukarela di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) pada 5 Mei 2021. Foto BERNAMA
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Tiga pusat vaksin mega di Selangor mula operasi 7 Jun

KUALA LUMPUR, 30 MEI: Sebanyak tiga pusat pemberian vaksin (PPV) mega beroperasi di Selangor bermula  7 Jun untuk mempercepat imuniti kelompok, kata Khairy Jamaluddin.

Menteri penyelaras Program Imunisasi Covid- 19 Kebangsaan (PICK) berkata lokasi tersebut di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam, Pusat Konvensyen Setia City (SCCC) dan Pusat Konvensyen dan Pameran Mines (MIECC).

“Pembukaan PPV mega antara perbincangan saya bersama Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari, kita bersetuju untuk mempercepatkan pemberian di Lembah Klang terutama di Selangor.

“PPV mega membolehkan kita menguruskan janji temu penerima vaksin berganda berbanding kadar sekarang,” katanya selepas mesyuarat bersama Dato’ Menteri Besar Selangor di Pusat Pameran dan Dagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC) hari ini.

Khairy berkata dua PPV mega turut dibuka di Kuala Lumpur bertempat di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) dan perkarangan Stadium Nasional Bukit Jalil


Pengarang :