Mohd Zawawi Ahmad Mughni berucap ketika program Doa Buat Selangor yang diadakan secara maya pada 10 Jun 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Doa Buat Selangor baiki rohani ketika depani pandemik

SHAH ALAM, 11 JUN: Program Doa Buat Selangor secara dalam talian menjadi aktiviti kerohanian kepada masyarakat yang sedang berdepan pandemik Covid-19.

EXCO Hal Ehwal Agama Islam Mohd Zawawi Ahmad berkata walaupun aktiviti di surau dan masjid terhad, namun program keagamaan masih boleh dilakukan secara digital.

“Ini merupakan inisiatif murni dari generasi muda dan patut dilakukan oleh semua pihak,” katanya ketika berucap dalam program itu malam tadi.

Program dianjurkan Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (Pemadam) Selangor dengan kerjasama PeBS Dewan Undangan Negeri Bukit Antarabangsa dan Pertubuhan Legasi Selangor.

Mohd Zawawi turut mengajak umat Islam negeri ini menyertai bacaan zikir Ratib Al-Haddad sebelum program Selangor Berzikir itu tamat pada 14 Jun.

“Malam ini (tadi) merupakan malam ke-10. Program sejak 1 Jun bermula jam 9 malam merupakan usaha dan memohon doa perlindungan agar dijauhi daripada musibah dan wabak ini,” katanya.

Program tersebut menampilkan beberapa ulama yang akan berkongsi manfaat zikir Ratib Al-Haddad bagi mengangkat sesuatu penyakit yang juga boleh ditonton secara langsung di Facebook Zawawi Mughni.


Pengarang :