Wakil rakyat Sentosa Dr Gunarajah R George (dua, kanan) memberi cenderamata kepada salah seorang murid yang mengikuti program Sinar Ilmu Harapan Sentosa di Pusat Khidmat DUN Sentosa, Klang pada 18 April 2021. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

Kelas bimbingan percuma DUN Sentosa dilaksana secara dalam talian

SHAH ALAM, 4 JUN: Kelas bimbingan percuma bagi pelajar yang mempunyai masalah pembelajaran di sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) Sentosa diteruskan secara dalam talian.

Tindakan itu berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara menyeluruh dilaksana ketika ini.

Susulan itu, wakil rakyatnya, Dr G Gunarajah berkata kelas fizikal yang sepatutnya bermula selepas Aidilftri disusun semula.

“Minggu lalu fail, buku, perkakasan untuk belajar sudah kita berikan dan kita akan gunakan kaedah Google Meet dengan lima pelajar bagi setiap guru.

“Kelas diadakan setiap Selasa, Khamis dan Jumaat pada jam 8.30 malam sehingga 9 malam,” katanya kepada Selangorkini.

Beliau berkata pihaknya berpuas hati dengan 25 ibu bapa pelajar yang menunjukkan komitmen pada kelas berkenaan dengan sanggup menemani anak masing-masing ketika sesi pembelajaran.

“Ini boleh kita katakan pra persediaan sebelum mereka masuk ke kelas fizikal selama tiga bulan seperti yang dirancang sebelum ini. Lepas PKP kita akan adakan kelas ini,” katanya.

Pada 18 April DUN Sentosa mengambil inistiatif menganjurkan kelas percuma selama tiga bulan bagi membantu murid yang menghadapi masalah dalam pembelajaran dengan keutamaan memastikan sekurang-kurangnya murid dapat mengenali 3M iaitu membaca, menulis dan mengira.


Pengarang :