Air Selangor merupakan pembekal tunggal perkhidmatan air di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
AGENDA NASIONAL

Bekalan air 41 kawasan di Gombak pulih sepenuhnya

SHAH ALAM, 26 SEPT: Bekalan air 41 kawasan di Gombak yang terjejas akibat pembaikan paip pecah berhampiran Jejambat Ampang Point, Jalan Ampang pulih sepenuhnya jam 8 malam tadi.

Perkara itu dimaklumkan Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) menerusi kenyataan sebentar tadi.

“Air Selangor ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada para pengguna di atas kesabaran dan kerjasama yang diberikan sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual ini.

“Air Selangor ingin turut memohon kerjasama para pengguna untuk melaporkan sebarang kejadian paip bocor atau pecah di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya bagi memastikan tindakan pembaikan dapat dilakukan dengan segera,” katanya.

Air Selangor juga menasihatkan pengguna merujuk saluran komunikasi rasmi seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau talian 15300 bagi mendapatkan maklumat berkaitan.

“Sebarang pertanyaan dan aduan juga boleh diajukan di Help Centre di laman web www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor,” katanya.

Semalam, 41 kawasan di wilayah Gombak berdepan gangguan bekalan air tidak berjadual susulan insiden paip pecah berhampiran Jejambat Ampang Point.


Pengarang :