Petugas Air Selangor menjalankan kerja penggantian injap pada 29 September 2021. Foto Facebook Air Selangor
AGENDABERITA UTAMANASIONAL

Kerja ganti injap tiga lokasi siap, bekalan air mula disalur

SHAH ALAM, 29 SEPT: Kerja-kerja penyenggaraan penggantian injap di Taman Sri Indah Balakong, Inlet Cheras dan di hadapan pencawang pembahagi utama The Mines siap dilaksanakan jam 6 pagi tadi.

Susulan itu, Air Selangor menerusi Facebook memaklumkan, bekalan air mula disalur kepada pengguna secara berperingkat.

Menurut Air Selangor, tempoh masa pemulihan bekalan air di kawasan-kawasan yang terjejas adalah berbeza bergantung kepada jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan bekalan air.

Pengguna yang telah mendapat bekalan air diingatkan supaya menggunakan air secara berhemat bagi memastikan proses pemulihan di kawasan yang masih terjejas berjalan lancar seperti dijadualkan.

Semalam, Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) Elina Baseri memaklumkan beberapa kawasan di Wilayah Hulu Langat mengalami gangguan bekalan air berjadual berikutan kerja-kerja penyenggaraan berkenaan pada 9 malam tadi.

Kawasan terjejas melibatkan Balakong; Green Park Resident; SL 6, SL9, SL10 dan SL 11 di Bandar Sungai Long; Taman Bukit Palma; serta Jalan Putera, Jalan Puteri, Jalan Bendahara dan Jalan Mahkota di Bandar Mahkota Cheras.

Maklumat lanjut boleh didapati melalui semua saluran komunikasi rasmi seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau Pusat Perhubungan Air Selangor di talian 15300.

Pengguna juga boleh merujuk kepada pautan hentitugas.airselangor.com.


Pengarang :