Lim Yi Wei bercakap kepada SelangorKini ketika program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak DUN Kampung Tunku di Tapak Pasar Malam Sungai Way, Petaling Jaya pada 18 September 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
ADN SELANGOR

Lebih 2,000 bakul makanan diagih kepada penduduk Kampung Tunku

PETALING JAYA, 19 SEPT: Dewan Undangan Negeri (DUN) Kampung Tunku telah mengagihkan lebih 2,000 bakul makanan kepada penduduk sekitar yang terkesan susulan Covid-19.

Ahli Dewan Negeri (ADN)nya berkata bantuan itu mula diberi sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dan berterusan demi memastikan tiada pihak terputus bekalan asas.

“Kita tidak hanya fokus kepada bakul makanan tetapi turut membantu individu mengalami masalah kesihatan seperti pembelian ubat-ubatan.

“Selain itu kita juga akan menumpukan bantuan lampin pakai buang dan susu kepada bayi, warga emas dan pesakit kritikal,” kata Lim Yi Wei selepas meninjau program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak DUN Kampung Tunku.

Pada 23 Ogos, Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor mengingatkan semua wakil rakyat untuk turun padang mengesan penduduk memerlukan bantuan.

Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj bertitah golongan ini perlu sentiasa dicari, bukan hanya ketika ingin mendapatkan undi sewaktu pilihan raya.

 


Pengarang :