ADN Kota Kemuning V Ganabatirau menyampaikan bantuan bakul makanan kepada penduduk terjejas di kawasannya pada 4 Julai 2021. Foto Facebook Ganabatirau Veraman
ADN SELANGOR

Lebih 7,000 bakul makanan diagih kepada penduduk Kota Kemuning

SHAH ALAM, 4 SEPT: Lebih 7,000 bakul makanan diagih kepada penduduk sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN Kota Kemuning terjejas akibat Covid-19 setakat ini.

Wakil rakyatnya berkata semua penerima mendapat bekalan makanan asas seperti beras, sardin, susu dan minyak.

“Kita dapati semakin ramai penduduk memerlukan bantuan selepas terkesan wabak malah jumlah kategori miskin bandar juga meningkat.

“Jadi kita akan teruskan program ini supaya dapat ringankan beban penduduk dan memastikan mereka tidak terputus bekalan makanan,” kata V Ganabatirau pada sidang media peruntukan rumah ibadat selain Islam di bangunan pentadbiran Kerajaan Negeri (SUK) semalam.

EXCO Kerajaan Negeri itu berkata pihaknya juga membelanjakan kira-kira RM10,000 bagi menyediakan baucar membeli belah di pasar raya 99 Speed Mart bernilai RM50 setiap satu.

“Untuk golongan tertentu seperti warga emas terlantar, bantuan lampin pakai buang turut disediakan,” katanya.

Pada 23 Ogos, Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor mengingatkan semua wakil rakyat untuk turun padang mengesan penduduk memerlukan bantuan.

Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj bertitah golongan ini perlu sentiasa dicari, bukan hanya ketika ingin mendapatkan undi sewaktu pilihan raya sahaja.


Pengarang :