PBT SELANGOR

Pemilik harta di Petaling Jaya diingatkan jelas cukai sebelum 30 Sept

SHAH ALAM, 24 SEPT: Pemilik harta di bawah pentadbiran Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) diingatkan supaya menjelaskan cukai taksiran sebelum atau pada 30 September bagi mengelak dikenakan denda.

Sekretariat media unit komunikasi korporatnya berkata semakan dan salinan bil boleh dicapai melalui laman sesawang https://ecuaki.mbpj.gov.my/mbpjsalinanbil

Jabatan itu memaklumkan bayaran juga boleh dibuat secara dalam talian menggunakan aplikasi [email protected] atau portal [email protected]

“MBPJ mengajak orang ramai untuk menggunakan perkhidmatan dalam talian sepenuhnya bagi memudahkan pelanggan berurusan tanpa perlu keluar dari rumah dan sebarang bentuk transaksi boleh dibuat tidak terhad pada waktu pejabat sahaja,” katanya dalam kenyataan.

Pihak berkuasa tempatan itu berkata buat masa ini operasi keseluruhan kaunter utama bayaran dan perkhidmatan di ibu pejabat MBPJ ditutup bagi kerja menaik taraf serta ubah suai.

Orang ramai boleh hubungi Jabatan Perbendaharaan MBPJ di talian 03-79563544 (sambungan 102/103/108/109) atau layari Facebook (Majlis Bandaraya Petaling Jaya) serta Instagram dan Twitter (pjcitycouncil) untuk maklumat lanjut.


Pengarang :