Beberapa individu menunggu giliran untuk divaksin dalam program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak di Blok 1 Flat PKNS Seksyen 7,Shah Alam pada 19 September 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
SELANGOR

Selvax bergerak di Damansara Damai dan Bandar Utama esok

SHAH ALAM, 24 SEPT: Program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak akan berada di Dewan Komuniti Damansara Damai dan Kampung Chempaka Basketball Court, Bandar Utama esok.

Program bagi memastikan tiada penduduk negeri ini tercicir daripada menerima suntikan pelalian terbuka kepada individu berusia 18 tahun ke atas termasuk warga asing.

Orang ramai yang berminat perlu membuat pendaftaran awal melalui aplikasi Langkah Masuk Dengan Selamat (SELangkah) dan masukkan kod baucar yang betul.

Kod baucar DBL25SEP perlu dimasukkan bagi Selvax Dewan Komuniti Damansara Damai manakala DBU25SEP untuk Selvax Kampung Chempaka Basketball Court, Bandar Utama.

Program Selvax bergerak dijalankan sejak 12 September dari jam 9 pagi hingga 5 petang di seluruh Dewan Undangan Negeri (DUN) secara berperingkat.

Antara DUN terlibat ialah Bandar Baru Klang, Batu Tiga, Tanjung Sepat, Gombak Setia, Bukit Antarabangsa, Batang Kali, Banting, Teratai, Dengkil, Subang Jaya dan Kampung Tunku.

Pakej Kita Selangor 2.0 yang diumumkan pada 9 Jun memperuntuk sebanyak RM200 juta untuk menjayakan Selvax Komuniti dan Selvax Industri yang akan memanfaatkan jutaan penduduk negeri ini.


Pengarang :