Petugas kesihatan memberi suntikan pelalian kepada peserta Vaksin Selangor (Selvax) bergerak di Kampung Padang Jawa, Shah Alam pada 21 September 2021. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
BERITA UTAMA SELANGOR

Vaksin bergerak di Dengkil, Kuala Kubu Bharu esok

SHAH ALAM, 23 SEPT: Program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak akan diteruskan lagi di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Dengkil dan Dewan Serbaguna Kampung Chuang Rasa, Kuala Kubu Bharu esok.

Program bagi memastikan tiada penduduk negeri ini tercicir daripada menerima suntikan pelalian terbuka kepada individu berusia 18 tahun ke atas termasuk warga asing.

Orang ramai yang berminat perlu membuat pendaftaran awal melalui aplikasi Langkah Masuk Dengan Selamat (SELangkah) dan masukkan kod baucar yang betul.

Kod baucar DGL24SEP perlu dimasukkan bagi Selvax SKJC Dengkil manakala KKB24sep untuk Selvax Dewan Serbaguna Kampung Chuang Rasa.

Program Selvax bergerak dijalankan sejak 12 September dari jam 9 pagi hingga 5 petang di seluruh Dewan Undangan Negeri (DUN) secara berperingkat.

Antara DUN terlibat ialah Bandar Baru Klang, Batu Tiga, Tanjung Sepat, Gombak Setia, Bukit Antarabangsa, Batang Kali, Banting, Teratai, Dengkil, Subang Jaya dan Kampung Tunku.

Pakej Kita Selangor 2.0 yang diumumkan pada 9 Jun memperuntuk sebanyak RM200 juta untuk menjayakan Selvax Komuniti dan Selvax Industri yang akan memanfaatkan jutaan penduduk negeri ini.


Pengarang :