Beberapa individu menunggu giliran untuk divaksin dalam program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak di Blok 1 Flat PKNS Seksyen 7,Shah Alam pada 19 September 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
AGENSI SELANGOR

Vaksin bergerak di Pasar Besar Meru dan Morib esok

SHAH ALAM, 21 SEPT: Program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak berada di Kompleks Pasar Besar Meru, Bandar Baru Klang dan Balairaya MPKK Kg Sri Jugra, Morib esok.

Program bagi memastikan tiada penduduk negeri ini tercicir daripada menerima suntikan pelalian terbuka kepada individu berusia 18 tahun ke atas termasuk warga asing.

Orang ramai yang berminat perlu membuat pendaftaran awal melalui aplikasi Langkah Masuk Dengan Selamat (SELangkah) dan masukkan kod baucar yang betul.

Kod baucar BBK22SEP perlu dimasukkan bagi Selvax Kompleks Pasar Besar Meru, Bandar Baru Klang manakala DM22SEP untuk Selvax Balairaya MPKK Kg Sri Jugra, Morib.

Program Selvax bergerak dijalankan sejak 12 September dari jam 9 pagi hingga 5 petang di seluruh Dewan Undangan Negeri (DUN) secara berperingkat.

Antara DUN terlibat ialah Bandar Baru Klang, Batu Tiga, Tanjung Sepat, Gombak Setia, Bukit Antarabangsa, Batang Kali, Banting, Teratai, Dengkil, Subang Jaya dan Kampung Tunku.

Pakej Kita Selangor 2.0 yang diumumkan pada 9 Jun memperuntuk sebanyak RM200 juta untuk menjayakan Selvax Komuniti dan Selvax Industri yang akan memanfaatkan jutaan penduduk negeri ini.

 

 


Pengarang :