EXCO Pembangunan Luar Bandar dan Kebudayaan Borhan Aman Shah. Foto AHMAD ZAKKI JILAN/SELANGORKINI
BERITA UTAMAEXCOSELANGOR

Baik pulih infrastruktur jalan luar bandar antara fokus Belanjawan 2022

SHAH ALAM, 21 OKT: Pembangunan dan baik pulih infrastruktur jalan raya di kawasan luar bandar antara fokus pada Belanjawan Selangor 2022.

EXCO pembangunan luar bandar dan kampung tradisi berkata setakat ini jalan raya rosak dikenal pasti kebanyakan di kawasan Kuala Langat dan Sabak Bernam.

“Pembaikan dapat dilakukan cuma sebab Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) terhenti dan akan mula gerakkan kontraktor.

“Selain itu kita juga memfokuskan pembinaan kebuk-kebuk sampah di kampung kerana melihat pembuangan sisa tidak bersistem dan mengganggu pemandangan,” kata Borhan Aman Shah.

Terdahulu beliau ditemui pada Majlis Penyampaian Tablet kepada Penghulu yang disampaikan Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari di Foyer Bangunan SUK di sini semalam.

Borhan turut memaklumkan pihaknya juga memfokuskan untuk memperkasa pentadbiran dan pengurusan ketua kampung supaya lebih sistematik.

Pada 8 Oktober lalu, Amirudin menerusi sesi taklimat Belanjawan 2022 memaklumkan semua Ahli Dewan Undangan (ADN) dan pimpinan komuniti Selangor terlibat dalam penyediaan Belanjawan 2022.

Pembentangan Belanjawan Selangor dibuat pada 26 November dan dibahas dalam tempoh seminggu sebelum diluluskan pada Disember.


Pengarang :