Orang ramai hadir melihat peluang kerjaya semasa Jelajah Selangor Bekerja 2021 di Dewan Jubli Perak, Shah Alam pada 23 Oktober 2021. Foto AHMAD ZAKKI JILAN/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Lebih 2,000 peluang kerja ditawar menerusi Jelajah Selangor Bekerja esok

SHAH ALAM, 29 OKT : Lebih 2,000 peluang pekerjaan ditawarkan menerusi Jelajah Selangor Bekerja yang akan diadakan di Dewan Majlis Perbandaran Kuala Selangor (MPKS) esok.

EXCO Pembangunan Generasi Muda Mohd Khairuddin Othman berkata sebanyak 19 majikan daripada syarikat ternama terlibat meliputi sektor perkhidmatan, pembuatan, elektronik, pengurusan dan aeroangkasa.

“Kita mengalu-alukan kehadiran penduduk sekitar Kuala Selangor mahupun luar kawasan itu hadir dan mengambil peluang disediakan Kerajaan Negeri ini.

“Program ini juga dianjur bagi membantu rakyat Selangor terutama mereka yang tiada pekerjaan di samping mengurangkan kadar pengangguran di negeri ini,” katanya kepada SelangorKini.

Menurutnya golongan graduan, penganggur dan individu kehilangan kerja segera mengambil peluang untuk menyertai program itu dengan mendaftar di laman sesawang www.selangorbekerja.com.my.

Lebih 25,000 peluang pekerjaan ditawarkan menerusi enam siri jelajah hingga 27 November depan.

Tarikh dan lokasi jelajah siri berikutnya adalah seperti berikut:

30 Oktober: Dewan Majlis Perbandaran Kuala Selangor (MPKS), Bandar Baru Kuala Selangor
6 November: Dewan Merdeka, Kuala Kubu Bharu
13 November: Dewan Demesne, Hulu Langat
20 November: Dewan Meranti Bandar Baru Sungai Buloh
27 November: Dewan Jubli Perak, SUK


Pengarang :