Keadaan kawasan dilanda fenomena air pasang besar di Pantai Kelanang, Kuala Langat pada 8 Oktober 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
ADN SELANGOR

Waspada fenomena air pasang besar, elak aktiviti di pantai

SHAH ALAM, 8 OKT: Orang ramai dinasihatkan berwaspada dengan fenomena air pasang besar yang berlaku mulai hari ini sehingga Ahad, kata wakil rakyat Morib.

Hasnul Baharuddin berkata individu yang berkunjung ke pantai pada hari minggu disaran tidak melakukan sebarang aktiviti air, riadah atau rekreasi bagi mengelak kejadian tidak diingini.

“Setakat ini keadaan masih terkawal dan tiada kediaman penduduk terjejas…tetapi kita menasihatkan masyarakat berhati-hati dan dinasihatkan tidak berkelah atau bermandian di pantai pada hujung minggu nanti,” katanya.

Pada masa sama, beliau berkata pihaknya bersedia menghantar bantuan sekiranya ada penduduk di Morib terjejas ekoran air pasang besar tersebut.

Fenomena air pasang besar dijangka berlaku di kawasan Pantai Kelanang, Pantai Baru Morib, Pantai Morib, Taman Harmoni Morib, Istana Bahagia Morib, Pantai Batu Laut, Pantai Chunang dan Jeti Tanjung Sepat.


Pengarang :