Selangorkini
Calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Jenjarom Mohamad Ikwan Adam Azha, 18, mengikuti teknik menjawab soalan melalui portal Program Tuisyen Rakyat Selangor (PTRS) di kediamannya di Jenjarom, Kuala Langat, Banting pada 4 Februari 2021. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
AGENDA NASIONAL

Pelajar SPM, STAM, UBPA boleh semak jadual waktu peperiksaan – KPM

KUALA LUMPUR, 18 NOV: Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah menyediakan jadual waktu peperiksaan bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dan Ujian Pencapaian Bahasa Antarabangsa (UPBA) Tahun 2021.

Kementerian itu memaklumkan jadual waktu peperiksaan boleh dimuat turun daripada laman web rasmi Lembaga Peperiksaan di alamat lp.moe.gov.my bermula semalam.

“Sehubungan dengan itu, semua calon diingatkan agar merujuk jadual waktu peperiksaan untuk mendapatkan maklumat mengenai tarikh, masa, kod dan kertas peperiksaan serta arahan yang perlu dipatuhi,” menurut kementerian itu dalam satu kenyataan.

KPM turut menasihati calon untuk merujuk garis panduan dan prosedur operasi standard (SOP) yang dimuat naik di portal rasminya (https://www.moe.gov.my/) bagi memastikan kelancaran pengurusan peperiksaan dan pencegahan penularan wabak Covid-19.

Sebelum ini, kementerian itu memaklumkan ketiga-tiga peperiksaan itu akan dilaksanakan pada Februari dan Mac tahun depan.

– BERNAMA

 


Pengarang :