Kerajaan Negeri menmperuntukkan sebanyak RM127 juta bagi membeli 1.25 juta dos suntikan Vaksin Selangor (Selvax) untuk melindungi rakyat daripada jangkitan Covid-19. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
AGENDA NASIONAL

Anwar sokong usaha Selangor sedia dos penggalak buat rakyat

SHAH ALAM, 8 DIS: Datuk Seri Anwar Ibrahim menyokong usaha Selangor menyediakan 157,000 dos penggalak percuma bagi meningkatkan kadar imunisasi rakyat negeri itu.

Ketua pembangkang berkata inisiatif melalui program Vaksin Selangor (Selvax) Booster wajar dicontohi negeri lain dan wakil rakyat peringkat persekutuan dalam menangani dampak Covid-19.

“Meningkatkan tahap imunisasi rakyat adalah keutamaan kita tatkala usaha membendung wabak ini mesti terus dipergiat ke arah melonjakkan negara ke arah pemulihan,” tulisnya di Twitter hari ini.

Ahli parlimen Port Dickson itu turut menggesa rakyat Selangor berusia 18 tahun ke atas untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut di Klinik Selcare berdekatan.

Semalam, Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari mengumumkan tawaran sebanyak 157,000 dos penggalak percuma kepada rakyat negeri ini melalui Selvax Booster.

Dos penggalak itu ditawarkan di semua 16 Klinik Selcare termasuk Kuala Lumpur

Maklumat lanjut boleh didapati di laman sesawang http://selcareclinic.com/our-clinics/ atau melalui aplikasi Langkah Masuk Dengan Selamat (SELangkah).


Pengarang :