EXCO Kerajaan Tempatan, Pengangkutan Awam dan Pembangunan Kampung Baru, Ng Sze Han bercakap ketika sidang media selepas majlis pelancaran pemakluman penggunaan eKupon menerusi aplikasi Smart Selangor Parking (SSP) menggantikan kupon parkir kertas di Auditorium Dewan Sivik Majlis Bandaraya Petaling Jaya pada 18 Disember 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
EXCO SELANGOR

EXCO: Tong sampah pukal disedia percuma untuk mangsa banjir

SHAH ALAM, 29 DIS: Mangsa banjir di negeri ini tidak perlu bimbang menggunakan tong sampah pukal untuk kerja pembersihan kerana ia dibekalkan secara percuma.

EXCO kerajaan tempatan menerusi Facebook memaklumkan kemudahan disediakan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), KDEB Waste Management (KDEBWM) boleh terus digunakan tanpa sebarang bayaran.

“Tong roro (roll on roll off) yang disediakan MBSA, KDEB dan agensi berkaitan adalah percuma kepada semua mangsa banjir,” kata Ng Sze Han.

Maklumat dikongsi melalui hebahan MBSA juga menjelaskan orang ramai dinasihatkan agar berhati-hati terhadap mana-mana individu atau syarikat yang cuba mengambil kesempatan dalam perkara itu.

 

 


Pengarang :