Beberapa kenderaan tersadai di bahu jalan susulan limpahan air dari Sungai Damansara mengakibatkan Jalan di Batu 3, Lebuhraya Persekutuan ditenggelami air ketika tinjauan pada 18 Disember 2021. Foto BERNAMA
AGENDANASIONAL

Plaza tol, persimpangan Shah Alam terus ditutup

KUALA LUMPUR, 19 DIS: Plaza Tol dan persimpangan Shah Alam masih ditutup berikutan banjir kilat yang berlaku pada Sabtu.

Menurut PLUS Malaysia Bhd dalam satu kenyataan, setakat 7 pagi tadi, PLUS Malaysia Bhd telah menyelaraskan usaha untuk menyelamat dan memberi bantuan bersama-sama PDRM serta Jabatan Bomba dan Penyelamat yang berjaya mencapai lebih 226 mangsa sebelum menempatkan mereka di lokasi selamat di sepanjang lebuh raya termasuk di ibu pejabatnya dan di Persada PLUS.

Ketika ini, trafik masih dialihkan ke Persimpangan Subang dan Persimpangan Seafield.

PLUS akan terus memantau keadaan, kakitangannya juga sedang melaksanakan kerja-kerja pembersihan di kawasan yang terjejas. Orang ramai yang merancang untuk bergerak pergi dan keluar dari lokasi-lokasi ini dinasihatkan untuk menangguhkan rancangan mereka sehingga notis selanjutnya atau mencari laluan alternatif, katanya.

Pelanggan juga dinasihatkan untuk mendapatkan maklumat trafik terkini di laman web PLUS, www.plus.com.my dan media sosial termasuk Twitter PLUSTrafik, Facebook PLUS Malaysia serta Aplikasi PLUS.

– BERNAMA


Pengarang :