Selangorkini
Naskhah al-Quran yang terjejas di Sekolah Kebangsaan Rantau Panjang dikeringkan oleh sukarelawan. Foto Facebook Universiti Selangor
BERITA UTAMA SELANGOR

Unisel tawar khidmat percuma lupus al-Quran rosak akibat banjir

SHAH ALAM, 26 DIS: Universiti Selangor (Unisel) Kampus Bestari Jaya menawarkan khidmat melupuskan naskhah al-Quran yang rosak akibat banjir secara percuma.

Pengarah Komunikasi Korporat berkata pembukaan pusat pengumpulan al-Quran rosak itu sebagai inisiatif bagi memastikan proses pelupusan lebih teratur dan sempurna dalam menjaga kemuliaannya.

“Individu atau mangsa banjir sekitar universiti yang mempunyai al-Quran terjejas boleh hantar ke Masjid Unisel Kampus Bestari Jaya sebelum diserahkan kepada pihak berwajib untuk dilupuskan.

“Kami akan menanggung segala kos pelupusan dan proses pengumpulan akan terus dilaksanakan hingga selesai semua proses pembersihan rumah mangsa banjir kawasan sekitar,” kata Hasril Abu Hassan.

Tambah beliau mana-mana pihak yang ingin menghantar al-Quran rosak boleh menghubungi Pengarah Pusat Islam Ab Razak Aripin di talian 019-782 2897.


Pengarang :