Aksi Siti Nurhaliza ketika membuat persembahan pada 15 Oktober 2021. Foto Facebook Siti Nurhaliza
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Siti Nurhaliza rakam lagu bangkit kembali semangat mangsa banjir

SHAH ALAM, 15 JAN: Datuk Seri Siti Nurhaliza merakamkan lagu dengan tema kekeluargaan bagi membangkitkan semula semangat semua mangsa banjir.

Lagu berjudul Kita Satu Keluarga itu selesai dirakam pada Khamis lalu, kata Timbalan ketua pegawai eksekutif Persatuan Yayasan Tzu-Chi Malaysia.

Jelas Sio Kee Hong lagu itu sememangnya dirancang sebagai simbolik majlis serahan bantuan wang ehsan kepada mangsa banjir dengan bermula di Taman Sri Muda hari ini.

“Ini juga inisiatif persatuan untuk menyokong mangsa banjir kembali meneruskan hidup seperti dahulu. Kita tahu mereka masih bersedih selepas berdepan dugaan berat.

“Lirik lagu ini menggambarkan kasih sayang rakyat kepada semua. Kita mahu mangsa tahu mereka tidak keseorangan tetapi ramai akan membantu,” katanya pada sidang media.

Kee Hong berkata pihaknya berbesar hati atas kesudian penyanyi nombor satu negara itu menjalin kerjasama bagi menghasilkan lagu berkenaan.

“Walaupun sibuk Datuk Siti sanggup luang masa rakam lagu. Ini sumbangan beliau untuk menaikkan semangat dan menggembirakan mangsa,” katanya.


Pengarang :