Petugas Lebuhraya Baru Pantai (NPE) menjalankan kerja pembersihan di laluan persimpangan Kuchai ke Bangsar dan Subang Jaya yang dilanda banjir pada 7 Mac 2022. Foto Facebook Lebuhraya NPE
AGENDAAGENSINASIONALSELANGOR

26 kawasan dalam lima daerah di Selangor terjejas banjir

SHAH ALAM, 7 MAC: Sebanyak 26 kawasan dalam lima daerah di negeri ini dilapor terjejas akibat banjir setakat 9 malam tadi.

Agensi Pengurusan Bencana Negara (Nadma) memaklumkan daerah yang terlibat ialah Gombak, Hulu Langat, Petaling, Kuala Selangor dan Sepang.

Berdasarkan perkongsian di Facebook lima kawasan yang terjejas di Gombak ialah Taman Rahmat Jaya, Kampung Melayu Sri Kundang Batu Arang, sekitar pusat kusta, kawasan perindustrian SB Jaya dan sekitar Kampung Melayu Sri Kundang.

Di Hulu Langat pula meliputi sembilan lokasi iaitu Kampung Rinching Hulu, Kampung Sungai Lui, Taman Lestari, Kampung Batu 17, Desa Mahkota Sungai Kembung Hilir, Kampung Orang Asli Paya Lebar, Kampung Sungai Kantan, Kampung Desa Mahkota dan Kampung Bangi Lama.

Manakala enam kawasan di Petaling pula Jalan 2/1 dan Jalan 2/2 Bandar Baru Sungai Buloh, Taman Kinrara, Kinrara Court, Taman Buana, USJ 1 dan Kampung Sri Puchong.

Nadma juga memaklumkan tiga kawasan terjejas di Kuala Selangor ialah Kampung Merbau Indah, Kampung Sri Sentosa dan Kampung Sri Aman.

Manakala tiga kawasan di Sepang pula Taman Murni, Jalan Tok Dagang dan KOA Batu 28.


Pengarang :