Selangorkini
Datuk Bandar Petaling Jaya Mohamad Azhan Md Amir menyampaikan sijil penghargaan Bazar Ramadan Mampan 2022 kepada Zulkifli Mohd Nor dalam majlis sambutan Aidilfitri [email protected] di Laman Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) dan Dataran Boulevard, Petaling Jaya pada 20 Mei 2022. Foto AHMAD ZAKKI JILAN/SELANGORKINI
BERITA UTAMA PBT SELANGOR

MBPJ: 10 peniaga bazar Ramadan terima anugerah patuhi syarat lesen

SHAH ALAM, 21 MEI: Seramai 10 peniaga berjaya menerima Anugerah Bazar Ramadan Mampan 2022 anjuran Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

Datuk Bandar Mohamad Azhan Mohd Amir berkata pengiktirafan diberi selepas pihak berkuasa tempatan (PBT) itu membuat penilaian peniaga terbabit dalam mematuhi syarat lesen berniaga.

“Mereka yang terpilih adalah daripada kira-kira 800 peniaga di 20 lokasi bazar Ramadan tahun ini. Tahniah saya ucapkan semoga ia menjadi contoh juga kepada peniaga lain.

Datuk Bandar Petaling Jaya Mohamad Azhan Md Amir menyampaikan duit raya kepada kanak-kanak dalam majlis sambutan Aidilfitri [email protected] di Laman Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) dan Dataran Boulevard, Petaling Jaya pada 20 Mei 2022. Foto AHMAD ZAKKI JILAN/SELANGORKINI

“Anugerah ini merupakan tahun kelima kita anjurkan dengan penilaian dibuat berdasarkan pematuhan syarat lesen MBPJ seperti kebersihan, kualiti, penggajian pekerja dan mempraktikkan elemen teknologi baharu,” katanya kepada SelangorKini.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada majlis rumah terbuka Aidilfitri, [email protected] di Laman MBPJ di sini semalam.

Pemenang terbabit menerima wang tunai RM500, sijil penghargaan dan turut mendapat keistimewaan untuk memilih petak bazar Ramadan pada tahun depan.


Pengarang :