Infrasel menurap Jalan Rahidin 1, Kampung Paya Jaras Dalam, Shah Alam pada 21 September 2022 selepas menerima aduan orang ramai dengan tanda pagar #Infrasel menerusi Twitter sehari sebelum itu. Foto Twitter Infrasel
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Infrasel siap turap jalan rosak 24 jam selepas terima aduan di Twitter

Oleh ZULAIKHA ZULKIFLI

SHAH ALAM, 22 SEPT: Kerja penurapan Jalan Rahidin 1, Kampung Paya Jaras Dalam di sini siap dalam tempoh 24 jam selepas orang ramai membuat aduan di Twitter.

Syarikat penyelenggara jalan negeri Infrasel Sdn Bhd (Infrasel) berkata pihaknya bertindak segera sejurus menerima aduan yang menggunakan tanda pagar #Infrasel, semalam.

Sehubungan itu, agensi itu meminta orang ramai untuk terus membuat aduan kerosakan jalan di tempat mereka dengan memuat naik ciapan di Twitter bersama tanda pagar #namajalan #daerah.

“Teruskan membuat aduan dengan memuat naik ciapan di Twitter bersama hashtag #namajalan #daerah (jika) berlakunya kerosakan jalan raya tersebut,” katanya di Twitter hari ini.

Pada 8 September lalu, Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari menggalakkan orang ramai melaporkan kejadian jalan rosak di komuniti mereka menerusi aplikasi Twitter.

Menurut Amirudin, proses pelaporan kerosakan jalan raya bagi jalan-jalan di Selangor dipermudahkan dengan aduan di Twitter sebelum ia ditapis dan disemak secara automatik.


Pengarang :