Orang ramai membeli barang keperluan asas yang dijual murah berbanding harga pasaran menerusi program Jelajah Ehsan Rakyat peringkat Klang ketika Jelajah Selangor Penyayang di Stadium Sultan Sulaiman, Klang pada 23 Oktober 2022. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Jualan murah, saringan percuma di Sepang hujung minggu ini

SHAH ALAM, 26 OKT: Orang ramai boleh mendapatkan barangan asas dengan harga murah menerusi Jelajah Ehsan Rakyat di KIP Sentral, Kota Warisan pada 29 dan 30 Oktober.

Inisiatif sebahagian Jelajah Selangor Penyayang bertemakan Menjamin Kehidupan Bermartabat turut menganjurkan saringan kesihatan percuma menerusi Selangor Saring.

Pengunjung juga berpeluang menyaksikan persembahan artis dan persembahan basikal lasak BMX, menyertai cabutan bertuah dan pertandingan memanah serta sukan rakyat.

Acara selama dua hari itu bakal dirasmikan Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari, yang turut dijadual mengadakan program bersama komuniti pada sebelah pagi.

Sebelum ini, acara sama diadakan di Stadium Sungai Besar, Sabak Bernam dan Stadium Sultan Sulaiman, Klang. Ia juga pernah diadakan di Taman Kosas Ampang Jaya dan Dataran Pantai Morib Kuala Langat.

Selain itu, program turut berlangsung di Stadium Utama Kuala Selangor, Dataran Boulevard Laman Majlis Bandaraya Petaling Jaya dan Padang Awam Batu Caves.


Pengarang :