Calon Pakatan Harapan (HARAPAN) Sepang Aiman Athirah Sabu ketika sesi walkabout di Medan Selera Bagan Lalang Sepang pada 6 November 2022. Foto SUHAILA SHAHRUL ANNUAR/SELANGORKINI
AGENDA NASIONAL

Calon HARAPAN mahu naikkan potensi Sepang jadi pusat pelancongan pilihan

Oleh SUHAILA SHAHRUL ANNUAR

SEPANG, 7 NOV: Potensi Sepang sebagai pusat pelancongan akan ditingkat jika Pakatan Harapan (HARAPAN) menang pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Calon kerusi itu Aiman Athirah Sabu berazam untuk memajukan daerah berkenaan yang terdiri daripada kawasan bandar, pinggir bandar dan kampung.

“Potensi Sepang boleh diperkukuh jika kemudahan prasarana ditambah baik dengan mengambil kira kedudukannya di tepi laut, ia mungkin mudah rosak.

“Ada juga golongan nelayan, maka potensi tersebut sangat besar untuk terus ditingkat,” katanya pada sesi jelajah kelompok di medan selera Bagan Lalang.

Aiman Athirah menambah peniaga dan pengunjung pula mahu lebih banyak kegiatan di kawasan itu yang menjadi antara perkara yang memerlukan tindakan.

“Ketika ini dimaklumkan di Bagan Lalang hanya hujung minggu sahaja yang ramai kerana mereka datang berkelah dan berkhemah,” katanya.


Pengarang :