Petugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) melakukan persiapan akhir untuk proses pengundian sempena Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor pada tinjauan di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, Kluang pada 11 Mac 2022. Foto BERNAMA
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Keluar undi pagi, ribut petir sebelah petang di semua 22 kerusi Selangor

SHAH ALAM, 18 NOV: Orang ramai di semua 22 kerusi parlimen di Selangor digalakkan keluar awal di sebelah pagi untuk membuang undi esok kerana ribut petir dijangka terjadi di semua tempat pada petang.

Pada sebelah pagi, Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) pada 14 November memaklumkan hujan pula dijangka berlaku di kawasan parlimen Sabak Bernam, Hulu Selangor, Kapar, Klang dan Kuala Langat.

Dalam makluman sama, cuaca mendung pula diramal akan berlaku di Sungai Besar, Tanjong Karang, Kuala Selangor, Shah Alam dan Kota Raja. Di kawasan lain dijangka tiada hujan di sebelah pagi.

Bagaimanapun, pada sebelah petang semua kawasan termasuk Selayang, Gombak, Ampang, Pandan, Hulu Langat, Bangi, Puchong, Subang, Damansara, Petaling Jaya, Sungai Buloh dan Sepang mengalami ribut petir.

Untuk maklumat lanjut, ramalan ini boleh didapati di laman web MetMalaysia pada pautan berikut: https://www.met.gov.my/info/pru15/

“Teruskan mengikuti media sosial rasmi dan laman web kami di http://www.met.gov.my untuk informasi cuaca terkini yang pantas dan tepat. Jalankan tugas dan penuhi hak anda. Selamat Mengundi Rakyat Malaysia,” kata jabatan itu di Facebook.


Pengarang :