Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim bertemu Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Dasar) Datuk Johan Mahmood Merican dan Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Pelaburan) Dato’ Anis Rizana Mohd Zainudin bagi membincangkan Belanjawan 2023 di pejabatnya pada 29 Disember 2022. Foto Facebook Anwar Ibrahim
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

PM bentang belanjawan 24 Februari, temu pengurusan perbendaharaan bincang isu rakyat

KUALA LUMPUR, 29 DIS: Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengadakan pertemuan dengan pengurusan tertinggi Perbendaharaan, antara lain bagi membincangkan mengenai Belanjawan 2023.

Pertemuan tersebut diadakan bersama Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Dasar) Datuk Johan Mahmood Merican dan Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Pelaburan) Datuk Anis Rizana Mohd Zainudin, tengah hari tadi di Putrajaya.

“Kami menelaah serta menekuni urusan perbendaharaan terutamanya soal rakyat dan Belanjawan 2023 yang akan datang, selain menyelesaikan urusan kerajaan sebelum melangkah ke tahun baharu 2023,” katanya menerusi catatan di Facebook.

Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Johari Abdul hari ini mengesahkan Anwar dijadual membentangkan Belanjawan 2023 di Dewan Rakyat pada 24 Februari pada Sidang Pertama Parlimen ke-15 tahun depan.

Belanjawan itu akan dibentangkan Anwar yang juga Menteri Kewangan pada sidang Dewan Rakyat bermula pada 13 Februari. – BERNAMA


Pengarang :