Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao ketika sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Utara, Klang pada 30 Mei 2022. Foto BERNAMA
AGENSI SELANGOR

Lelaki maut dalam pergaduhan berkumpulan di Kapar

SHAH ALAM, 10 JAN: Seorang lelaki maut dalam satu pergaduhan di sebuah kawasan perumahan di Kapar, Klang dekat sini, awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Klang Utara Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata polis menerima maklumat kejadian pada 2.04 pagi dan menemukan mangsa yang terbaring di atas jalan di kawasan berkenaan.

“Siasatan awal mengesyaki telah berlaku pergaduhan antara dua kumpulan remaja sehingga menyebabkan mangsa telah ditetak dengan menggunakan senjata tajam tidak jauh daripada lokasi kejadian.

“Mangsa juga disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian oleh pembantu perubatan Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Katanya, dua suspek utama lelaki warga tempatan berusia 20-an telah dikenal pasti dan polis kini sedang mengesan kedua-dua mereka.

Beliau berkata kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman gantung.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu, diminta menghubungi balai polis berhampiran atau pegawai penyiasat Asisten Superintendan Hanis menerusi talian 019-9099763 atau 03-32912222 bagi membantu siasatan,” katanya.

– BERNAMA

 


Pengarang :