Yang Dipertua Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) Dato’ Abd Hamid Hussain (kanan) menyerahkan surat akuan sumpah kepada Timbalan Yang Dipertua Muhamad Shah Osmin selepas majlis angkat sumpah menerima jawatan bagi penggal 2023 di ibu pejabat MPSepang pada 3 Januari 2023. Foto NUR ADIBAH AHMAD IZAM/SELANGORKINI
PBT SELANGOR

MPSepang terima timbalan YDP baharu, 23 ahli majlis angkat sumpah

SEPANG, 3 JAN: Setiausaha Bahagian (Khidmat Pengurusan) Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Muhamad Shah Osmin dilantik sebagai timbalan yang dipertua Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) hari ini.

Turut mengangkat sumpah dan ikrar integriti 23 individu lagi sebagai ahli majlis MPSepang bagi penggal 2023 di hadapan Yang Dipertuanya Dato’ Abd Hamid Hussain.

Beliau ketika berucap memaklumkan barisan ahli majlis berkenaan terdiri daripada 17 lantikan semula dan enam lagi muka baharu.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) Dato’ Abd Hamid Hussain (duduk, tengah) bergambar bersama Timbalan Dipertua Muhamad Shah Osmin dan semua ahli majlis selepas majlis angkat sumpah bagi penggal 2023 di ibu pejabat MPSepang pada 3 Januari 2023. Foto NUR ADIBAH AHMAD IZAM/SELANGORKINI

“Pelantikan ahli majlis bukanlah satu penghormatan tetapi tanggungjawab amat besar. Ahli majlis mesti peka kepada keperluan dan kepentingan awam serta bertanggungjawab menyumbang idea dan kepakaran dalam memajukan MPSepang.

“Ahli majlis juga berperanan mengawasi pihak berkuasa tempatan dalam melaksanakan tugas dengan amanah serta menyedarkan masyarakat agar mereka memenuhi kewajipan dan memberi sokongan dalam melaksanakan tugas,” katanya.


Pengarang :