Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil ketika ditemui pemberita selepas majlis penyampaian sumbangan Tahun Baharu Cina Komuniti Kuala Lumpur peringkat Parlimen Lembah Pantai di Pantai Eco Park, Kuala Lumpur pada 14 Januari 2023. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Rakyat diharap terus beri sokongan kepada industri filem tempatan

KUALA LUMPUR, 14 JAN: Rakyat Malaysia diharap akan terus memberi sokongan kepada industri filem tempatan termasuk filem animasi seperti Mechamato Movie, kata Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil.

Beliau berkata Mechamato Movie merupakan antara filem animasi yang mampu mencuit setiap hati penonton.

“Mechamato juga boleh dilihat segenap lapisan masyarakat dan kreativiti watak serta jalan cerita yang menarik,” kata Fahmi menerusi catatan di Facebook beliau hari ini.

Beliau turut merakamkan ucapan tahniah kepada Ketua Pegawai Eksekutif Animonsta Studios (Monsta) Nizam Abd Razak atas kejayaan mengeluarkan filem animasi yang terbaik untuk industri tempatan.

Fahmi yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai berkata hari ini beliau menghadiri tayangan amal Mechamato Movie bersama warga Lembah Pantai di kompleks beli-belah Mid Valley.

Disember lepas, Bernama melaporkan Mechamato Movie, filem animasi 3D keluaran tempatan telah berjaya meraih kutipan RM1.1 juta pada hari pertama tayangannya.

– BERNAMA


Pengarang :