EXCO Pembangunan Usahawan yang juga Ahli Dewan Negeri (ADN) Batu Tiga Rodziah Ismail bercakap kepada Media Selangor ketika program Jelajah Ehsan Rakyat peringkat DUN Batu Tiga di Laman Tijarah, Klang pada 1 Oktober 2022. FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
ADN SELANGOR

Sempena Tahun Baharu Cina, DUN Batu Tiga agih 400 baucar beli-belah

SHAH ALAM, 7 JAN: Seramai 400 penganut Tionghoa di Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Tiga layak menerima baucar Jom Shopping sempena Tahun Baharu Cina.

Wakil rakyatnya berkata permohonan baucar beli- belah itu dibuka pada 1 Disember hingga 31 Disember tahun lalu dengan kuota 400 baucar.

“Seperti kebiasaan sebelum ini, permohonan dan sambutan agak tinggi jika dibuka di DUN Batu Tiga.

“Program Jom Shopping Tahun Baharu Cina untuk DUN Batu Tiga akan diadakan pada 14 Januari ini,” kata Rodziah Ismail kepada SelangorKini.

Belanjawan Selangor 2023 memperuntuk RM16.48 juta bagi program pemberian baucar Jom Shopping sempena perayaan yang akan memanfaatkan 82,400 penerima.

Program itu merupakan bantuan yang dilaksanakan bersempena tiga perayaan utama iaitu Aidilfitri, Tahun Baharu Cina dan Deepavali bagi meringankan beban keluarga kurang mampu untuk membeli barangan keperluan.

Nilai baucar juga dinaikkan daripada RM100 kepada RM200 berikutan situasi ekonomi dan keperluan rakyat.


Pengarang :