EXCO Infrastruktur & Kemudahan Awam dan Pemodenan Pertanian & Industri Asas Tani Ir Izham Hashim menyampaikan baucar Kembali ke Sekolah kepada penerima ketika program Jelajah Kita Selangor Penyayang (JKSP) daerah Sabak Bernam di Pentas Utama Bagan Terap, Sabak Bernam pada 19 Mac 2023. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
ADNSELANGOR

DUN Sabak agih baucar bantuan sekolah, sah guna beli kelengkapan raya

SABAK BERNAM, 19 MAC: Seramai 200 pelajar di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabak menerima sumbangan bantuan Program Kembali ke Sekolah hari ini.

Wakil rakyatnya berkata meskipun baucar disampaikan menjelang pembukaan sekolah esok, ia masih boleh digunakan bagi melengkapkan barangan persekolahan anak-anak.

“Jika ada yang sudah beli semua kelengkapan sekolah, kita benarkan untuk ibu bapa menggunakan baucar tersebut bagi membeli persiapan Hari Raya.

“Kita tidak mahu ada pembaziran. Jadi, anggaplah ia sebagai hadiah daripada pihak DUN Sabak untuk bantu meringankan beban rakyat,” kata Ahmad Mustain Othman.

Beliau berkata demikian pada majlis penyampaian baucar berkenaan pada program Jelajah Kita Selangor Penyayang daerah Sabak Bernam di Bagan Terap. Bantuan disampaikan EXCO Kemudahan Awam Ir Izham Hashim.

Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) atau MBI memperuntuk RM1.68 juta menerusi program Kembali ke Sekolah pada tahun ini.

Sumbangan berbentuk baucar itu dijangka memanfaatkan seramai 16,800 pelajar sekolah rendah yang berkelayakan, dari 56 DUN seluruh negeri.


Pengarang :