AGENDANASIONAL

Pemulihan bekalan air di kawasan terjejas capai 25.5 peratus sehingga 3 petang

SHAH ALAM, 25 MAC: Status pemulihan bekalan air di kawasan terjejas mencapai 25.5 peratus sehingga jam 3 petang.

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) memaklumkan bekalan air disalurkan secara berperingkat kepada premis pengguna selepas sistem bekalan air distabilkan.

Air Selangor dalam kenyataan berkata bekalan air dijangka pulih sepenuhnya pada jam 6 pagi esok.

“Tempoh masa pemulihan bekalan air kepada pengguna berbeza dari satu kawasan ke kawasan lain bergantung lokasi dan jarak premis pengguna,” kata kenyataan itu menerusi Facebook.

Air Selangor menyarankan pengguna yang telah dan akan mendapat bekalan air membiarkan pili air mengalir sehingga jernih sebelum digunakan.

Gangguan bekalan air tidak berjadual di 55 kawasan di wilayah Klang dan Shah Alam bermula jam 10 malam tadi selepas kejadian paip pecah di Taman Mutiara Bukit Raja 2, Klang.

Air Selangor menggerakkan lori tangki air ke kawasan terjejas dengan memberi keutamaan kepada premis kritikal seperti hospital, klinik, pusat dialisis dan upacara pengebumian.

Maklumat berhubung gangguan bekalan air tidak berjadual dari semasa ke semasa boleh diperoleh menerusi aplikasi Air Selangor, Facebook dan aduan boleh diajukan di Help Centre di www.airselangor.com.


Pengarang :