Pemangku Ketua Polis Selangor Datuk S. Sasikala Devi pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya pada 7 Januari 2023. Foto BERNAMA
AGENDAJENAYAH

Polis siasat video tular wanita dipukul penjawat awam

SHAH ALAM, 25 SEPT: Polis Diraja Malaysia Selangor telah membuka kertas siasatan tatatertib susulan video yang tular di media sosial, mendakwa seorang wanita dipukul anggota polis.

Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk S Sasikala Devi berkata pihaknya mengesan video itu yang dimuat naik di Instagram pada semalam yang memaparkan seorang wanita dikatakan dipukul oleh seorang penjawat awam namun lokasi, tarikh dan tempat kejadian tidak diketahui.

”Hasil semakan polis mendapati penjawat awam itu merupakan seorang anggota polis yang bertugas di Kontinjen Selangor dan sedang menjalani cuti sakit disebabkan lumpuh separuh badan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata hasil semakan juga mendapati kejadian di dalam video itu adalah video lama yang telah ditularkan semula.

“Pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) Selangor telah membuka kertas siasatan dan masih menjalankan siasatan memandangkan tiada laporan polis dibuat berhubung kejadian itu,” katanya.

Sasikala berkata pihak polis ingin menegaskan bahawa tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak terutamanya melibatkan PDRM Selangor serta akan mengikuti peruntukan undang-undang yang telah ditetapkan.

-BERNAMA


Pengarang :