Aliran trafik di Lebuhraya Utara Selatan arah selatan sesak berikutan orang ramai mula pulang ke ibu kota selepas bercuti sempena perayaan Tahun Baharu Cina ketika tinjauan di Bukit Mertajam pada 12 Oktober 2024. Foto BERNAMA
AGENDANASIONAL

Aliran trafik perlahan menuju ke ibu negara malam ini

KUALA LUMPUR, 12 FEB: Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama negara dilaporkan perlahan, susulan pertambahan jumlah kenderaan menuju ke ibu negara selepas cuti panjang sempena perayaan Tahun Baharu Cina yang tamat hari ini.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata setakat 8 malam ini, aliran trafik perlahan sepanjang 51 kilometer dari persimpangan Bentong Timur menghala Plaza Tol Karak.

Aliran trafik turut dilaporkan perlahan di Sungai Petani-Perai dan Kuala Kangsar-Rawang, serta Pagoh-Senai.

“Aliran trafik perlahan malam ini susulan pertambahan kenderaan dan tiada kemalangan serta penutupan jalan dilaporkan pada ketika ini,” katanya ketika dihubungi.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline 1-800-88-0000 dan laman Twitter www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM 1-800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik.

– BERNAMA


Pengarang :