Pengarah Komunikasi Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) Fahmi Fadzil berucap sempena Konvensyen Penerangan KEADILAN Selangor di Hotel TH, Petaling Jaya pada 26 Februari 2023. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
AGENDANASIONAL

Fahmi arah lapor polis fitnah isu royalti Kelantan, Terengganu

KUALA LUMPUR, 13 APRIL: Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) Fahmi Fadzil menafikan dakwaan kononnya berbilion ringgit wang royalti untuk Kelantan dan Terengganu dimasukkan ke dalam akaun parti itu.

Beliau berkata akaun parti berkenaan diaudit oleh juruaudit bertauliah dan diterbitkan setiap kali berlangsungnya kongres PKR.

“Ada individu muat naik posting (hantaran) palsu dan fitnah yang amat jijik. KEADILAN menerbitkan akaun setiap kali Kongres diadakan, dan akaun berkenaan diaudit juruaudit bertauliah.

“Tidak pernah ada jumlah seperti yang dituduh itu masuk ke dalam akaun KEADILAN,” katanya menerusi hantaran dalam Facebook hari ini.

Fahmi yang juga Menteri Komunikasi berkata beliau telah mengarahkan supaya laporan polis dan aduan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) dibuat segera terhadap individu yang menyebarkan dakwaan terbabit.

Dakwaan itu dibuat oleh individu bernama Sabrizan Salleh yang dimuat naik melalui Facebook Jabatan Netizen Negara (Official) semalam.

-BERNAMA


Pengarang :